2022. június 18., szombat

Témanap az egész iskolának. 2022. 06. 13.


Az első órában az egész iskolának bemutattuk a Határtalanul programot. A bemutatót Szabó Mihály, Szkladán Gábor, Koczab Jordán, Eperjesi-Ózdi Doroti és Braunitzer Blanka tartotta, a ppt-t tanári segítséggel ők készítették. Szó volt a trianoni békeszerződésről és a nemzeti összetartozás emléknapjáról is. 


A gyerekek ismertették az előkészítő órák és a fakultatív előkészítő órák témáit, az értékelő és a bemutató órákat, majd bemutatták a horvátországi kirándulás négy napjának eseményeit, kiemelve a magyar emlékeket. Külön kitértek a horvátországi magyarok helyzetére, az előttük álló kihívásokra.


A következő két órában az alsósok és a felsősök is 4-4 állomást jártak be. Az alsósok feladatai: magyarországi és határon túli magyar várak képét kapták meg a gyerekek puzzle formában, és azt kellett kirakniuk; a magyar és a horvát címert és zászlót színezték ki, és rajzolhattak más címereket is; dobozokból közösen várat építettek, majd azt rajzolták le; Harcolj a hazáért, a hazáért játékot játszottak.


A felsősök a Hazajáró sorozat egy- egy epizódját nézték meg, majd az ahhoz kapcsolódó kérdésekre válaszoltak páros munkában. Az epizódok a következők voltak: Tengermellék (Lovran, Abbázia, Fiume); Pozsony és a Dévényi-kapu; A Keleti-Beszkidek és Verecke; A gyimesi csángók.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Témanap az egész iskolának. 2022. 06. 13.

Az első órában az egész iskolának bemutattuk a Határtalanul programot. A bemutatót Szabó Mihály, Szkladán Gábor, Koczab Jordán, Eperjesi-Ózd...