2022. június 6., hétfő

Fakultatív előkészítő óra (2022. 05. 23.)

 


A hétfői előkészítő órán az útvonalakat néztük át. Laptopok segítségével megnéztük, hogy hány kilométert teszünk meg az egyik várostól a másikba. 4-5 fős csoportokba rendeződtünk, majd egy nagy lapra megrajzoltunk az útvonalat és bejelöltük a városokat. Pécsről indulva. Laskó, Zágráb, Opátia, Rijeka, Pazin, Limski-fjord, Rovinj, Pula. 


Voltak kinyomtatott képek, amiknek meg kellett keresnünk, hogy melyik városban van, és oda ragasztottuk. Aztán kaptunk egy lapot, amire le kellett írnunk, hogy hol kelünk át a határon. Megtudtuk hogy Beremenden. Ez után végignéztük, hogy melyik nap hova utazunk és, hogy mekkora a távolság két helyszín között. Milyen hosszú idő a távolság megtétele. Az előkészítő óra végéhez közeledve mindegyik csapat megmutatta az egész osztálynak, hogyan oldották meg a feladatot. Az így készült plakátokat az osztályterembe is kihelyeztük.

 


      

Készítette: Horváth Janka és Nagy Benjámin



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Témanap az egész iskolának. 2022. 06. 13.

Az első órában az egész iskolának bemutattuk a Határtalanul programot. A bemutatót Szabó Mihály, Szkladán Gábor, Koczab Jordán, Eperjesi-Ózd...